Over mij

 

Mijn naam is Jeroen van der Velden. Ik ben geboren en getogen in Veghel en ik  ben vader van 3 zonen. Ik ben zanger in 2 bandjes en speel graag een potje rugby.

Na het afronden van de hbo verpleegkunde, heb ik even in een algemeen ziekenhuis gewerkt. Ik wist echter al snel dat mijn affiniteit lag bij het helpen van mensen met psychische problemen. Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik eerst binnen de jeugdpsychiatrie gewerkt bij Herlaarhof. Daarop volgde een jaar in de ouderenpsychiatrie en vervolgens ben ik gaan werken als justitieel psychiatrisch verpleegkundige op de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Grave. Na 10 jaar besloot ik mij te specialiseren en heb ik de post-hbo opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige(SPV) gedaan. 

Vanaf 2013 werk ik als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij (F)ACT Jeugd en de crisisdienst van de GGZ Oost Brabant.

Daarnaast ben ik gecertificeerd agressie regulatie trainer.


Wat doet een SPV?

Een SPV is een deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg die als doel heeft het functioneren van de cliënt en zijn omgeving te verbeteren en klachten te verminderen, dan wel het functioneren te stabiliseren en te optimaliseren, zodat de cliënt in balans blijft en terugval wordt voorkomen.  


Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapeutische technieken, zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, motiverende gespreksvoering en oplossingsgerichte gesprekstechnieken.Daarnaast bied ik ook praktische hulp als:

- Agressie Regulatie Training(www.goldstein.nl)

- Psycho-educatie en voorlichting (bijv. aan ouders of      
  scholen)

- Meedenken over je daginvulling

- Loop je somberheid weg!


Als SPV werk ik nauw samen met verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg, zoals psychologen, psychiaters, huisartsen, leefstijlcoaches en andere zorgprofessionals, waarbij ik vanuit mijn eigen vakgebied adviezen geef. Mijn expertise kan ik ook inzetten voor scholen, gemeente of bedrijven.


Door mijn verpleegkundige achtergrond en ruime ervaring kan ik de huisarts advies geven bij het voorschrijven van medicatie voor psychische problemen. Ik kan je begeleiden bij het op een juiste manier innemen van je medicatie en werking en bijwerkingen met je evalueren.


Als SPV werk ik altijd crisisvoorkomend